Ny entreprenör för hämtning av hushållsavfall

Den 1 september 2014 bytte kommunen entreprenör till RenoNorden för hämtning av hushållsavfall. För oss innebar det att både det gröna och det bruna kärlet numera ska ställas ut samtidigt, varannan vecka, eftersom de nya röda sopbilarna tömmer båda kärlen samtidigt. Hämtning av av avfall sker mellan kl 06.00 - 22.00 på på udda fredagar efter 2014-09-01. Vid utebliven tömning efter 1 dygn, kontakta deras kundtjänst via e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Sopkärl

Varje hushåll har två sopkärl, ett grönt och ett brunt. Det gröna är för sopor som går till förbränning och det bruna är för matrester som går till rötning för att bli biogas. 

 

När töms sopkärlen?

Hämtning av av avfall sker mellan kl 06.00 - 22.00 på på udda fredagar efter 2014-09-01. Både det bruna kärlet och det gröna töms samtidigt.

Ställ ut kärlet på gatan på torsdag kväll eller på fredag morgon udda veckor. Oftast blir man påmind genom att man ser att grannarna har ställt ut sitt sopkärl.

 

Är det något jag bör tänka på?

Tänk på att sopbilen tömmer kärlen direkt via en anordning på fordonet. Ställ därför kärlet med framsidan ut mot gatan och så att sopbilen kan nå det. Ägna även en tanke åt brevbäraren som behöver nå brevlådorna samtidigt som sopkärlen står längs gatan.

 

Vad gäller för miljövänligt avfall?

Varje hushåll har fått en rödmålad plastlåda. I den kan du stoppa mindre elektronik och miljöfarligt avfall. Kommunen hämtar lådorna med ett visst intervall. Eller så lämnar du lådan på Brista återvinningscentral.